Ons bedrijf


Omstreeks 1900 is het bloembollen telen in de familie Koot begonnen. In die tijd was het nog wel op kleine schaal gecombineerd met het houden van vee. Zo kweekte mijn opa Jaap Koot Tulpen, Narcissen, Crocussen, Gladiolen en Irissen.

Van generatie op generatie werd het telen van bloembollen steeds uitgebreider. Mijn vader Cees Koot heeft het bollentelen, na een paar omzwervingen in de bloemen-plantenwereld, weer voortgezet.

Hij had zich gespecialiceerd in het telen van bijzondere bolgewassen zoals Colchicum, Keizerskronen, Ixia, Allium en nog veel meer soorten gewassen. zo'n 20 jaar terug kochten wij een crocus aan genaamd Crocus Sativus. Van deze crocus wisten wij toen nog weinig af. Maar al snel vergaarden wij veel informatie over dit gewas. Onze interesse en visie voor dit gewas was zo groot dat wij hadden besloten om met Crocus Sativus te gaan uitbreiden. Tegenwoordig is Crocus Sativus onze grootste teelt.

In 2005 heeft vader Cees Koot de teelt van Crocus Sativus geheel overgedaan aan zijn zoon Jaap en schoondochter Anna en is de bedrijfsnaam veranderd in:

Bloembollenbedrijf J.C.Koot

Contact

Social Media

Contact Adres

Bloembollenbedrijf J.C.Koot

Vennewatersweg 29

1935AR Egmond Binnen

Nederland

Telefoon: +31 624590389

E-mail :info@sativus.com